Lancering HorsemenCare in Nederland

Na een succesvolle proefperiode bij toonaangevende opdrachtgevers in Nederland lanceert het Belgische HorsemenCare haar assortiment natuurlijke wax-impregneer ook in impregneer ook in ons land. De watergedragen wax waarmee de ondergrond geïmpregneer wordt blijkt in de praktijk in de praktijk een aantal voordelen te biedenbij de alg-en mosverwijdering.Tijdens uitgebreide testen bijvoorbeeld bij Qpark Den Haag en diverse VVE Beheerders bleek langdurig sterk verminderde aanhechting van algen en mossen op beton,steen en ook houten (bankirai) vlonders.Dat scheelt aanzienlijk in de reinigingskosten.In plaats van  (half-)jaarlijkse groene aanslag reiniging wordt de onderhoudscyclus aanzienlijk velengd.Van jachthaven tot vakantie-park.

Het assortiment van HorsemenCare bestaat in eerste aanleg uit drie producten: steenprotectie,betonprotectie en houtprotectie. In alle gevallen gaat het om een transparante watergedragen wax die het uiterlijk van het oppervlak in takt laat. Daarbij blijft het oppervlak ademen – ingeval van de steenen betonprotectie conform de ASTM E96-80 standaard. Groot voordeel van deze waxtechnologie: deze is UV-inert. Naast de verminderde hechting van groene aanslag biedt het een hydrofoberende bescherming. Maar de nadruk voor recreatiebedrijven is veelal gericht op het besparen op de kosten van alg- en mosreiniging en het voorkomen van gladheid.

“Na jarenlange testen op bijvoorbeeld oorlogsgraven in België bleken de prestatie bovengemiddeld.Daarnaast is ook het attest van het Wetenschappelijk Bouw Bureau te Brussel een objectief bewijs dat de prestatie van HorsemenCare kwaliteit verhoogd en vooral reinigingskosten verlaagd,” aldus de heer Guido Pattyn, technisch directeur. Op basis van deze ervaringen zijn in 2016 diverse proeven gezet.“Zowel op beton als op natuursteen hebben wij overtuigende resultaten gezien. Zo heeft VVE Haaglanden ook gekozen voor HorsemenCare voor een van haar prestigieuze objecten,” aldus de heer Robert Greven van Claasen Coatings uit Den Haag, “maar ook bij de houtverzorging, zoals op vlonders,zien wij veel kansen.”

Een belangrijk referentieproject blijkt het fameuze Arbour Hill monument in Dublin. “Onze producten worden in diverse landen ingezet bij de bescherming van monumenten. Sinds 2013 is het onafhankelijkheidsmonument in Dublin voorzien van HorsemenCare steenprotectie. Dit heeft aantoonbaar de reinigingskosten verlaagd,” aldus Pattyn.

De steenprotectie is geschikt voor uiteenlopende soorten ondergrond – van Belgische blauwe hardsteen tot bankarai vlonders. De applicatie is eenvoudig; de producten zijn met lage druk te spuiten.Ze zijn nadrukkelijk niet film-vormend. Indien gewenst zijn ze ook goed te verwijderen. Al met al een gekende techniek in een innovatief jasje. Nu ook in Nederland.

Over HorsemenCare

HorsemenCare is ontwikkeld door AVALO Bvba onder aanvoering van de heer Guido Pattyn, gevestigd in Izegem, België. Al sinds vele jaren worden de producten toegepast bij projecten in België, variërend van projecten op natuursteen, beton tot op exotisch hout. In Nederland zijn diverse distributeurs beschikbaar die direct uit voorraad kunnen leveren. Op www.HorsemenCare.com of via info@horsemencare.com kunt u nadere informatie vinden.

Noot voor redactie [niet voor publicatie]

Wilt u meer weten over dit persbericht? Belt u dan met de heer Mike Frankhuizen, importeur, op (06) 221 20 530 of via info@horsemencare.com

Foto’s van referenties zijn beschikbaar / © HorsemenCare

Molded crown from the the top crown mounted having a azure as being a design, your crown by the 18 karat increased E platinum to generate, could be the whole idea from the enjoy the completion. When the view on the chain as well as change time, the actual the queen's should be unscrewed, this time the actual top is like www.replica-watches.is the existing clock together with the sequence associated with basic. For the chain or following adjustment, the particular the queen's which has a nice "click" appear in situ.Watch with vibrant violet crocodile buckskin band, with 18 karat rose Okay rare metal switch buckle hold, simple to use cozy.